Články

Navigačný panel

Inštalácia Counter-Strike 1.6 servera

Tu si ukážeme ako nainštalovať oficiálny Counter-Strike server na operačné systémy Windows.



Budeme k tomu potrebovať niekoľko zásadných vecí, ako je pripojenie k internetu, a oprávnenie na inštaláciu softwéru. Najskôr is stiahneme HLDS Update Tool, ktorý následne na to nainštalujeme. Tento nástroj slúži na stiahnutie oficiálnych dedikovaných serverov. Teraz ho stačí už len spustiť, a to pod určitými parametrami. Predpokladá sa že ste nemenili adresár inštalácie. Teda by mal byť:

C:Program Files\Valve\HLServer
Môžme teda začať inštalovať. Najskôr sa presunieme do, už spomínaného adresára, príkazom:
cd C:Program Files\Valve\HLServer
Ak sme sa tam úspešne presunuli, zadáme už samotný príkaz na stiahnutie:
HldsUpdateTool.exe -command update -game cstrike -dir .
Po zadaní príkazu by sa nám malo otvoriť okno(DOS, terminál, konzola), v ktorom sa po chvíli začne samotný proces sťahovania. Po úspešnom dosiahnutí 100%, je server kompletne stiahnutý, a môžme ho spustiť. Najskôr si vytvorime odkaz, pre jednoduchšie spúšťanie, a to tak, že sa presunieme do adresára ako predtým. Máme na výber dve možnosti. Bud budeme spúšťať server v spomínanom "DOS-vskom" rozhraní, aký bol pri procese sťahovania, alebo v rozhraní bežnej aplikácie. Teraz keď sme odkaz vytvorili a presunuli napríklad na plochu, ho môže editovať. Upravíme jeho parametre spúšťania(Vlastnosti\Proparties -> Cieľ/Target), a za uvodzovky pridáme atribúty. Celé to môže vyzerať asi takto:
"C:\Program Files\Valve\HLServer\hlds.exe" -console -game cstrike -autoupdate -port 27015 +maxplayers 20 +map de_dust2
Tieto parametre si môžme samozrejme prisposobiť. -port znamená číslo portu na ktorom bude server bežať, kedže na jednom PC môže byť spustených viacero serverov. +maxpalyers znamená počet slotov, teda koľko môže byť na server pripojených hráčov, +map znamená mapa, a dôležitý parameter -console, vďaka ktorému sa nám server spustí v spomínanom DOS-ovom rozhraní.
Server si ešte môžte nakonfigurovať, podľa vlastných predstáv, ako je AMX mód, k lepšej administárcií servera a inštalácií iných pluginov a módov, dproto doplnok slúži na dual protokol, kedže už dnešný server obsahuje protokol verzie 48, kvôli ktorému sa nemôžu pripojiť hráči so starším patchom. Týmto pluginom vám bude server pracovať naraz na protokole 47 a 48.
Teraz si ukážeme základnú konfiguráciu servera, Prejdite do adresára kde máte nainštalovaný server, a potom do zložky "cstrike". V tomto adresare sa nachádzajú dôležité priečinky ako "maps", models a rôzne konfiguračné súbory. Otvorte súbor s názvom "server.cfg" nejakým textovým editorom, napr. Notepadom. Ak ste tam súbor s týtmo názvom nenašli, tak ho vytvorte. Do tohoto súboru budeme zapisovať základné nastavenia servera. Všetky príkazy aj s vysvetleniamy nájdete tu.


Príspevok pridaný dňa: 15.12.2011 od užívatela: Dodoslav.
Zanechat komentár:

Nick:

Správa: